Hari Keluarga PIBG SK Taman Suria

Ahad, 8 Februari 2009 - Program Hari Keluarga PIBG SK Taman Suria (sekolah babah) telah diadakan di Mutiara Motor Resort, Sedili Johor.

Alhamdulillah.. pada tahun ini babah dapat menyertainya bersama-sama dengan guru-guru sekolah babah dan AJK PIBG.

DEMAM
Pada awal rancangannya, kesemua kita akan pergi ke sana termasuk bibik. Malangnya, bila tiba masa untuk bertolak, abang Adi yang demam sejak malamnya tiba-tiba muntah dan tidak bermaya. Akhirnya, abang terpaksa ditinggalkan bersama bibik di rumah untuk berehat. Hanya babah, umi, Kakak Iman & Faei sahaja yang akhirnya ke sana.

Sejak balik dari kenduri cukur jambul di rumah Mak Lang sehari sebelumnya, abang dah mula dedar badannya. Kata umi, puncanya mungkin ia terlalu seronok bermain di sana sehingga tidak hiraukan makan dan minum. Bila ditanya katanya sudah makan dan tak nak makan. Asyik mengulang meneguk air oren sahaja kata bibik. Akhirnya bila pulang ke rumah, badannya mula panas.

Malam tu Abang tidur awal kerana excited untuk pergi ke Hari Keluarga sekolah babah di pantai Sedili. Dan bila abang bangun pagi, memang panas demamnya telah pulih. Namun tidak disangka pula rupanya kepalanya masih berat dan ketika kita betul-betul hendak bertolak, abang muntah di meja makan dan terus lembik tidak bermaya. Kasihan abang... Terpaksa ditinggalkan walaupun abang beriya-iya nak ikut sama pergi pantai sejak dari malam lagi. Dan babah umi pun berjanji untuk pulang awal dari hari keluarga tersebut. Tak sedap pula kalau tak pergi memandangkan kita semua dah bersiap. Dah start kereta pun.. Tambahan lagi babah dah janji dengan jawatankuasa hari keluarga tersebut untuk turut sama menyertainya tahun ni.

HARI KELUARGA

Perjalanan dari rumah kita di Seri Austin menuju ke Mutiara Motor Resort, Sedili mengambil masa lebih kurang sejam setengah. Cuaca yang cerah seolah merestui program tersebut diadakan pada hari ini. Oklah tu.. Hari minggu! Esoknya pula cuti sempena Hari Thaipusam yang jatuh pada hari ini. Boleh lah berehat sehari sebelum ke sekolah semula pada hari Selasa.

Kita sampai ke Mutiara Motor Resort tu pada jam lebih kurang 9.30 pagi. Nasib baik acara belum dimulakan lagi. Kehadiran kami tepat pada masanya. Sejurus kami bersalam-salaman, barulah pengerusi majlisnya mengumumkan untuk berkumpul dan pembahagian kumpulan dibuat untuk acara sukaneka.

Umi telah dimasukkan dalam kumpulan YDP PIBG (En. Jamil bin Karsin), manakala babah pula dalam kumpulan NYDP (Pn. Hjh Rubiah) bersama-sama dengan beberapa orang guru dan AJK PIBG yang lain.

Sehingga makan tengahhari sebelum kita bertolak balik, 4 acara daripada 6 acara sukaneka telah dijalankan dan babah dapat menyertainya. Acara dimulakan dengan pertandingan lari dalam guni, terompah gergasi, tiup gula dalam tepung dan futsal 4 sebelah.

Kumpulan babah (Kumpulan NYDP) telah menjuarai ketiga-tiga pertandingan yang mula-mula. Namun begitu, tendangan babah yang terakhir dalam acara yang keempat iaitu pertandingan Futsal 4 sebelah telah menyelamatkan kumpulan babah dari mendapat tempat terakhir dalam pertandingan futsal tersebut. Tendangan babah di saat-saat terakhir itu menjadikan mata 2-1 menentang kumpulan Bendahari yang akhirnya menempatkan kumpulan babah di tempat yang ke3. Manakala kumpulan umi (Kumpulan YDP) telah menjuarai pertandingan futsal tersebut setelah ketuanya bertindak membeli pemain (Cikgu Bahagia - cikgu PJ) dari kumpulan lain untuk bertanding bagi pihak rumahnya. :)


Tendangan babah di saat-saat terakhir masa penentuan yang menempatkan kumpulan babah (Kumpulan NYDP) di tempat yg ke3 dengan gol 2-1 menentang Kumpulan Bendhari dalam pertandingan futsal, Hari Keluarga PIBG SKTS 2009


Babah lari dalam guni... Johan!


Kumpulan babah johan lagi.. terompah gergasi pulak!


PERSEKITARAN MUTIARA MOTOR RESORT


0 comments:

Pengikut

Blog babah

Senarai blog menarik

Lanjutkan kasehKAMI dalam kasehNYA

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker .

Mior Syazril.................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Izan............................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhd. Irsyadi........................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Iman Izzati..................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irfaei..................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irhamni..............