Selamat Pengantin Baru; Am & Deena


#Back dated story

Dua orang anak buah Babah; Abang Am & Kak Deena (anak Mama Yanee dan Ayah Ayiee) dah selamat diijabkabulkan pada bulan Disember 2016 yang lalu.

Tahniah kepada pasangan pengantin Abang Am dan Kak Adawiyah serta Kak Deena dan Abang Ejee. Semoga kalian bahagia hingga ke jannah.

Gambar Babah dan Ummi bersama pasangan pengantin Abang Am dan Kak Adawiyah je yg ada dalam telefon bimbit Babah ni. Gambar bersama pasangan pengantin Kak Deena dan Abang Ejee dalam ipad Kakak Iman yang telah dibawa balik ke asramanya. Kena tunggu Kakak Iman baliklah baru boleh dimuat naik semula.

Majlis persandingan Abang Am dan Kak Deena telah diadakan di Hotel Flamingo Ampang. Memang cukup meriah dan mewah! Tahniah pada Mama Yanee dan Papa Ahnel. Majlis berjalan lancar dengan tetamu yang sangat ramai. Alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang.

Ramai juga tetamu kenalan Mama Yanee dari kalangan selebriti yang hadir. Antara selebriti penting yang hadir ialah selebriti pengacara TV3 Ahmad Fetri Yahya. Beliau menjadi pengacara majlis pada malam tersebut. Memang cukup menarik tutur katanya sebagai pengacara. Tersusun dan kemas walaupun tanpa sebarang teks. Semuanya dilakukan secara spontan.

Babah sempat berswafoto bersama Ahmad Fetri Yahya ketika sesi raptai di sebelah petang sebelum majlis bermula.


Antara selebriti yang hadir dan sempat bergambar bersama.

Dalam majlis ini, Babah telah diminta oleh Mama Yanee untuk berselawat ketika ketibaan pengantin-pengantin. Pada awalnya, bukan Babah seorang sahaja yang akan berselawat, tetapi Pak Long, Pak Lang dan Ayong Syakirin yang akan berselawat bersama-sama. Namun akhirnya, Babah seorang diri sahaja yang dapat berselawat di hadapan pentas menggunakan pembesar suara. Pada awalnya terketar-ketar juga dalam rangkap oertama. Mujurlah ini bukan kali pertama Babah berselawat dalam majlis sebegini. Akhirnya Babah boleh meneruskan selawat dengan suara yang lebih yakin dan alunan lagu selawat yang lebih baik. Ramai juga yang memuji. Alhamdulillah.

Babah 

2 comments:

  Tanpa Nama

12 Januari 2017 9:38 PTG

Terimakasih tak terhingga kepada abg chik dan izan yang banyak membantu majlis perkahwinan anak anak angah..hanya allah sahaja yg boleh membalasnya...semoga kita diberikan umur yang panjang utk beribadah kepadaNYA..amin amin dati angah

  Mior Syazril Mohamed Sapawi

13 Januari 2017 6:48 PG

Amib ya Rab..
Sama-sama angah...
Itukan tanggungjawab juga namanya. Sebagai bapa dan ibu saudara...

Pengikut

Blog babah

Senarai blog menarik

Lanjutkan kasehKAMI dalam kasehNYA

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker .

Mior Syazril.................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Izan............................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhd. Irsyadi........................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Iman Izzati..................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irfaei..................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irhamni..............